Turf route Veenkoloniƫn, bruggen en sluizen

Tijdens de Turfroute vaart u in twee weken tijd door maar liefst drie provincies: Drenthe, Friesland en Overijssel. Onderweg beleeft u een stuk romantiek, met een duidelijke link naar het veenkoloniale verleden. Met dank aan vele vrijwilligers, die de Turfroute open en in bedrijf houden. Via tal van bruggen en sluizen komt u langs idyllische dorpjes als Havelte, Appelscha, Akkrum en Giethoorn, met hun vele bezienswaardigheden.

Route Van dag tot dag

Alleen van half mei tot half september geopend. Start in Zwartsluis, dan richting de gezellige winkelplaats Meppel. Vanuit hier vaart men de Drentse Hoofdvaart op. Door en langs de Drentse plaatsen Havelte, Diever en Dwingeloo (prachtig fietsgebied) komt men door 6 sluizen en meerdere bruggen tot bij de afslag naar de Opsterlandse Compagnonsvaart. Deze kent 5 sluizen, met in het midden het prachtige plaatsje Appelscha, tot het Tjongerkanaal. Over dit kanaal kan men via Mildam naar Echtenbrug/ Heerenveen. Of men neemt de noordelijke route via onder meer Akkrum (laagste doorvaarhoogte 3,35 m.) of buigt net voor Akkrum af door het stroom-kanaal. De turfroute wordt door vrijwilligers open en in bedrijf gehouden en is van natuur zeer afwisselend.

Prijzen en beschikbaarheid Genieten van ochtenddauw en avondrood

Ook het begrip tijd kwijtraken en uzelf compleet overgeven aan de rust? Geniet dan vanaf het water van de ochtenddauw over de velden en het avondrood van de zon. Als u zichzelf al ziet relaxen op het dek van een van onze motorjachten, check dan nu onze prijzen en beschikbaarheid.

Zoek & boek uw jacht
Zoek & boek uw jacht
✓ Betrouwbare jachten ✓ Diverse vloot ✓ Technische service

Contact Kunnen wij u helpen?

Laat uw bericht achter

We gaan veilig en zorgvuldig met uw gegevens om. Meer hierover in onze privacyverklaring »

* = verplicht
Een ogenblik geduld…